میتوان از آهن به عنوان مهمترین و پرکاربردترین آلیاژ در صنعت تولید و ساخت و ساز ساختمانها و لوازم خانگی نام برد. همچنین آهن یکی از عوامل اصلی در تولید فولاد است.
با تولید آهن میتوان در صنعت خودروسازی و کشاورزی نیز از آن استفاده کرد. استخراج و فروش آهن یکی از پولسازترین مشاغل در ایران به شمار آورد. در ادامه به روشهای تولید، شیوه به دست آوردن و نحوه بازیافت این فلز میپردازیم.
تولید آهن روشهای گوناگونی دارد اما به طور کلی میتوان از 2 شیوه روباز یا سطحی و روش استخراج زیرزمینی اقدام به تولید آهن کرد.
در انتخاب بهترین گزینه برای استخراج آهن باید به عمق سنگ آهن، شکل و بودجه و مسائل اقتصادی پرداخته تا روشی مناسب بر اساس شرایط موجود انتخاب شود. اما به طور کلی اکثر معادن در دنیا به شیوه روباز اقدام به استخراج آهن میکنند.
میتوان مراحل تولید آهن را به 4 بخش زیر تقسیم کرد.
اولین گام برای تولید آهن حفاری است. در این شیوه به وسیله دستگاههای حفاری چندین چاله در زمین ایجاد میکنند و سپس مواد منفجره را درون آنها قرار میدهند.
گام دوم در تولید آهن، تخلیه چالههایی است که برای انفجار آماده شدهاند. سپس عملیات انفجار برای خرد کردن سنگها انجام میشود. برای این منظور میتوان از سوخت آمونیوم نیترات که جزء پرکاربردترین مواد منفجره به شمار میرود؛ استفاده شود.
قدم بعدی در استخراج آهن، جمعآوری سنگهای خرد شده است. برای این امر معمولا از کامیون و شاول استفاده میکنند. به کمک شاول سنگهای خرد شده را برداشته و در درون کامیون قرار میدهند. البته ظرفیت شاول با توجه به مدل آن متفاوت است. پس قبل از هر اقدامی بهتر است ابتدا میزان سنگهای خرد شده را بررسی کرده و بر اساس آن از شاولی مناسب استفاده شود.
آخرین مرحله در استخراج آهن، باربری است. به این معنا که تمام سنگ ریزههایی که در کامیون قرار گرفته است را حمل کرده و به مکانی مناسب انتقال میدهند.
مناسبترین حالت برای استخراج به شیوه روباز زمانی است که کانسار آهن به سطح زمین نزدیک شود.
در این روش ابتدا مواد موجود در بالای کانسار را خرد میکنند. سپس با به وجود آمدن مواد معدنی، سنگ آهن به دست آمده را طبق 4 مرحله ذکر شده انجام میدهند. و در نهایت نیز سنگ آهن را به انبار منتقل میکنند.
استخراج زیرزمینی زمانی رخ میدهد که یا شیوه روباز هزینههای زیادی را دربرگیرد و یا کانسار در عمق زمین نفوذ کرده باشد. برای این منظور تونلهایی عمیق در زمین ایجاد میکنند. سپس بعد از بدست آوردن مواد معدنی، 4 مرحله استخراج آهن بر روی آنها پیادهسازی میشود.
با توجه به این موضوع که آهن فلزی گرانبها و پرکاربرد است؛ باید بعد از استفاده بتوان آن را به شیوهای اصولی و مناسب بازیافت کرد تا دوباره به چرخه تولید برگردد و در هزینههای اقتصادی نیز صرفهحویی شود.
در همین راستا شرکت دپوچی با سالها سابقه و تجربه در حوزه بازیافت و خرید ضایعات فلزی میتواند شما را یاری رساند. ما به کمک کارشناسانی زبده و حرفهای در حوزه صنعت آهن و فلزات اقدام به خرید ضایعات منزل در تهران میکنیم.
دپوچی با استخدام نیروهایی معتمد و حرفهای باعث شده است تا شما با خیالی آسوده بتوانید ضایعات فلزی خود را به ما بسپارید. بعد از ثبت درخواستتان، تیم کارشناسی دپوچی به محل اعزام میشود و سپس به صورت نقد اقدام به خرید ضایعات فلزی میکند. سپس آهنآلات و فلزات را در چرخه بازیافت قرار میدهد. بدین نحو علاوه بر کمک در روند اقتصادی کشور به حفظ محیط زیست نیز کمک زیادی میشود. ما با شعار دپوچی دوستدار محیط زیست همواره در کنار خانوادههای ایرانی هستیم تا بدون نگرانی بتوانند وسایل دست دوم خود را به فروش برسانند.
جمع بندی
در این مقاله سعی کردیم شما را با تولید آهن آشنا کنیم. امیدواریم اطلاعات ارائه شده بتواند به شما برای استخراج و تولید آهن کمک نماید.
اگر نیاز به کسب اطلاعات بیشتر دارید؛ میتوانید با ما تماس بگیرید. دپوچی در تمام ساعات شبانه روز در دسترس شما است. همچنین میتوان با ارسال عدد 1 به 10005095 نیز درخواست خود را ثبت کرده و منتظر تماس کارشناسان ما باشید.
بیایید همین الان گامی در جهت زیباتر کردن محیط زندگی و محیط زیست خود برداریم
برای این مطلب تا کنون نظری به ثبت نرسیده است